Enter your keyword

Laserski poseg odstranjevanja dlačic

Dnevni spa s ponudbo lepotnih, lasnih in sprostitvenih postopkov.

Laserski poseg odstranjevanja dlačic

PREDNOSTI LASERSKEGA ODSTRANJEVANJA DLAK

Negovano žensko telo navadno povezujemo z gladko, mehko kožo brez odvečnih dlačic. Ker so dlačice največkrat prisotne prav na takih predelih telesa, kjer bi si jih najmanj želeli, se na milijone žensk po svetu nenehno sooča s problemom, kako se jih najučinkoviteje znebiti. S preveliko poraščenostjo se spoprijema tudi vse več moških. Motijo jih dlake po ramenih, na hrbtu, prsih in drugje. Pred uvedbo laserskih postopkov je bila edina metoda trajnega odstranjevanja dlak elektro-epilacija, ki pa je zelo boleča in dolgotrajna.

Razvoj laserskih tehnologij je pokazal, da je laserska epilacija terapevtsko in estetsko najbolj učinkovita metoda trajnega odstranjevanja dlak. Za dosego optimalnega rezultata sta potrebna laser visoke energije in primerne valovne dolžine ter strokovno izobražen in izkušen terapevt.

Svetlobni žarek diodnega laserja Lumenis je natančno določene valovne dolžine, ki se absorbira v pigmentu lasnega mešička po sistemu selektivne termolize, uniči generativne celice, ki so odgovorne za ponovno rast dlake (slika 1). Pred postopkom se področje posega obrije (slika 2). Med samim postopkom se zgornjo plast kože stisne in hladi s posebno safirno konico – ta postopek ščiti kožo in izboljša učinkovitost laserske epilacije (slika 3). Delovanje laserskega žarka je kratkotrajno, traja le delček sekunde, kar pa je ravno dovolj za segretje dlake in uničenje sposobnosti dlačnega mešička za generiranje nove dlake (slika 4).

lasersko-odstranjevanje-dlak
Priporočeno število postopkov je  5-7, ki se izvajajo na 6-8 tednov. V tem obdobju je zagotovljena do 85%  trajna odprava dlak!
ZA VEČ INFORMACIJ  SE PRIJAVITE NA BREZPLAČEN PREGLED  V URBANI SPA

Rezultat je trajno zmanjšanje dlak na epiliranem območju.

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA STRANK

Kaj je laser in kako deluje ?
Diodni laser ustvarja svetlobni žarek določene valovne dolžine, ki se absorbira v pigmentu dlačnega mešička in pri tem uniči dlako in generativne celice dlake.

Kdaj je laserska epilacija najbolj učinkovita ?
Dlako trajno uničimo le v aktivni fazi njene rasti, ko je še pripeta na svoje jedro in vsebuje veliko pigmenta. V povprečju je na telesu istočasno v fazi rasti približno 10-20% dlak, ostale so v fazi mirovanja ali izpadanja in jih laser ne more uničiti. V enem postopku tako pri optimalnih pogojih uničimo med 10 in 20 odstotki dlak in zato v povprečju potrebujemo od 5 do 7 postopkov, da odstranimo vse dlake na področju posega.

Od česa je odvisna učinkovitost laserske epilacije in kateri so optimalni pogoji zanjo?
Odvisna je od števila dlak v fazi rasti, barve kože, barve in debeline dlak, gostote dlak, občutljivosti kože, pa od prejšnjih postopkov depilacije in hormonalnega stanja ter starosti. Najbolj optimalni pogoji so črna dlaka, bela koža in čim več dlak v fazi rasti. V svetu je znana podatek, da pri treh do petih odstotkih ljudi laserska epilacija ne dosega rezultatov.

V kakšnih časovnih intervalih ponavljamo postopke ?
Ker so faze rasti na različnih predelih telesa različno dolge, so tudi intervali med posameznimi postopki različno dolgi. Na obrazu ponavljamo postopek na 6 do 8 tednov, na telesu na 8 do 12 tednov. Po vsakem postopku so dlake, ki ponovno zrastejo, tanjše, svetlejše, njihova rast se upočasni in so zato kasneje tudi intervali med posameznimi postopki vedno daljši.

Kako poteka postopek laserske epilacije ?
Prvi obisk je običajno namenjen pogovoru, pregledu, oceni stanja in testiranju. Pred samim postopkom kožo očistimo in označimo ter obrijemo dlačice. Po postopku je koža nekoliko občutljiva,, pojavi se rahla rdečica, ki pa hitro izgine. Le pri močnejših dlakah je navadno lahko prisotna 2 do 3 dni.a Dlake, ki po postopku ostanejo v koži, se same izločijo v 2 do 3 tednih. Običajno ostane epilirani predel 1 do 2 meseca brez dlak, dokler ponovno ne zrastejo dlake, ki jih v predhodnih postopkih nismo uničili.

Pozitivni stranski učinki laserske epilacije ?
Ugodno deluje na pseudofolikulitis (vnetje dlačnega mešička), vraščene dlake, akne, druge vnetne procese na koži ter hkrati deluje kot sistem za foto obnovo (Fotorejuvination) saj pospeši regeneracijo kože in deluje kot anti-aging postopek.

Katere so še druge medicinske indikacije ?

  1. Psevdofolikulitis – to je vnetje dlačnega mešička, ki nastane po britju ali voskanju kot posledica vraščanja dlak. Pojavi se kjerkoli na telesu, najpogosteje pa na moški bradi (psevdofolikulitis barbae), bikini predelu, podpazduhi. Vnetje se lahko razširi na sosednje folikle zaradi česar je bolezen zelo dolgotrajna in lahko pušča trajne posledice na koži kot so madeži in brazgotine.
  2. Sinus pilonidalis – je vnetni proces nad križnico ali trtico. Nastane kot posledica vraščanja dlak na tem področju. Pojavi se v 2 oblikah – kot akutni pilonidalni absces ali kronični pilanidalni sinus. Najnovejše raziskave so pokazale, da je dolgoročno tako preventivno kot kurativno najboljša rešitev trajna laserska odstranitev dlak – epilacija na tem področju. Laserski postopek je enak kot pri epilaciji dlak kjerkoli na telesu.
  3. Akne

Katere so kontra indikacije ?
Laserske epilacije ne izvajamo pri dlakah, ki rastejo iz pigmentnih znamenj, brazgotin, bradavic, pa tudi ne, če sta prisotna herpes simpleks ali večje vnetje, ter v primeru jemanja določenih zdravil. Pozorni smo na vsa znamenja in kožne spremembe. Pri oceni, da gre za preobsežno ali bolezensko prekomerno poraščenost, stranko napotimo k dermatologu ali endokrinologu. Ta bo ocenil hormonalno zdravstveno stanje in predpisal nadaljnje zdravljenje in postopke.

Ali je lasersko odstranjevanje dlak drago ?
Če želimo biti brez dlačic npr. na predelu nog in bikinija ves čas ( stanje po opravljeni laserski epilaciji) se moramo z voskom depilirati 1x mesečno. Če to redno počnemo med dvajsetim in petdesetim letom starosti, to v 30 letih pomeni 360 voskanj in 360 porabljenih ur ter skupno med 13.000 in 15.000 EUR. Laserska epilacija zahtevav povprečju le od 5 do 7 postopkov, za kar potrebujemo od 12 do 17 ur, vaš strošek pa bo znašal med 1.700 in 2.400 EUR. Če prištejemo še čas za prihod v salon, možna vnetja, bolečina in vraščanje dlak po voskanju, potem ni dvoma, da je laserska epilacija najboljša in najcenejša.

Lighsheer

NAVODILA IN PRIPOROČILA ZA STRANKE

  • 4 tedne pred in po postpku se NE izpostavljajte soncu – aktivna zaščita nad 50spf
  • 4 do 6 tednov pred postopkom si dlak NE odstranjujte s pinceto, depilacijskim voskom, kremo ali elektroepilacijo in jih ne belite; v tem obdobju lahko dlake brijete in strižete. 2 do 3 dni pred postopkom si dlake obrijte, predvsem na večjih površinah noge (noge itd…)
  • Koža mora biti pred postopkom čista, brez ličil ali negovalnih preparatov
  • Opozorite nas, če ste noseči, imate kakšno kronično obolenje ali uživate mamila
  • Po postopku si predel kože negujte z aloe vero ali drugimi preparati, ki kožo hladijo in pomirjajo
  • Nekaj dni po postopku ne delajte pilinga, ne uporabljajte savne in javnih kopališč

PREGLED IN POSVET JE BREZPLAČEN !